Sandra’s Story

“Ik voel mij m’n hele leven al anders. Ik denk en leef anders dan de meeste mensen om mij heen. Dat is inmiddels helemaal prima, maar dat is lange tijd niet zo geweest. Ik voelde me nergens echt thuis en ben mezelf jarenlang volledig kwijt geweest. In mijn jeugd ontwikkelde ik een negatief zelfbeeld en een gebrek aan zelfrespect. Wat resulteerde in school verlaten, ongezonde relaties, verslaving, verwaarlozing en ongelukkig zijn. Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht die moeilijk te doorbreken was. Op mijn 37e kwam de diagnose ADHD en dat maakte heel veel duidelijk. Van alles viel op zijn plek.

In 2015 was ik het ongelukkig zijn met mezelf zo ontzettend zat, dat ik besloot volledig op zoek te gaan naar geluk. Toen heb ik een houding gekozen die ik “Bring it on!” noemde. “Kom maar op, Leven! Laat me maar zien wat ik “fout” doe, waar het mis gaat, wat mijn lessen zijn, wat ik kan veranderen.” Ik was er zó klaar mee.. Ik was bereid om alles te doen, te laten en te leren wat nodig was. Oude pijn ontdekken en loslaten, vergeven, accepteren.. Ik heb maanden gehuild en was bijna niet meer in staat om te werken, maar.. ik kwam eruit, sterker dan ooit, en vrij! Ik heb mij heel lang een mislukkeling gevoeld en soms is het gevoel er ineens weer een beetje, dat blijft en dat mag. Nu ben ik helemaal happy en sta ik sterk en trots in het leven. Trots op wie en ben en wat ik doe, met alles erop en eraan. Ik hou volledig van mij, voel me bevrijd en ik wens iedereen die liefde en vrijheid toe!”

Sandra

  • Dit verhaal is een onderdeel van de fotoserie #vrijheidisvoormij

Social media

© Stage & Stories