Workshopreeks: ‘’Aangenaam, ik ben…’’

In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseerde Stage & Stories de workshopreeks ‘’Aangenaam, ik ben…’’. Uitdagingen, verhalen, theater, schrijven, plezier, cultuur, jong en oud! Deze elementen en nog veel meer kwamen tijdens de workshopreeks aan bod. Het verbinden van verschillende generaties en culturen is gedaan door het maken van een verhalenreis. Deze bestond uit verschillende creatieve opdrachten. In de verhalenreis namen wij de helden en inspiratiebronnen van de deelnemers mee.Zwijg niet langer!

“Ik draag de Hindoestaanse cultuur, de tradities en al het moois wat het te bieden heeft met trots in mijn hart. Maar omdat ik het in mijn hart draag wil ik ook dat de vrouwen binnen de gemeenschap met respect behandeld worden. Men moet stoppen met de daders een hand boven hun hoofd te houden.” Dat schrijft Meera Nankoe in onderstaand artikel.
Bijeenkomst ”Ik Denk Aan Je”

Op woensdag 20 december 2017 heeft Stage & Stories de bijeenkomst “Ik Denk Aan Je” georganiseerd. Dit was in samenwerking met de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Het was een openhartige bijeenkomst waarbij de deelnemers zich niet alleen kwetsbaar hebben opgesteld, maar waarbij er ook een stuk verwerkingsproces op gang is gebracht.
Workshop Eenzaamheid

November 2016 was Stage & Stories door Stichting Upkar uitgenodigd om het thema ‘eenzaamheid’ bespreekbaar te maken. Meera Nankoe, eigenaresse van Stage & Stories, heeft hier een kort theater sketch over opgevoerd en is hierna in gesprek gegaan met de deelnemers. De workshop riep verschillende emoties bij de deelnemers op. Wij konden concluderen dat genegenheid en begrip datgene is wat er in de kern ontbreekt.


  • De workshopreeks ‘’Aangenaam, ik ben…’’ was erg leerzaam! Ik kreeg steeds een uitdaging om na te denken over wat mij bezig houd. Bijvoorbeeld wie mijn held is en waarom. Dan denk je dat is klaar! Maar nee, dan is er weer een nieuwe uitdaging. Meera wist mij steeds opnieuw uit te dagen door middel van gesprekken en opdrachten, zoals door bijvoorbeeld een brief aan mijzelf te schrijven. Kortom door al deze uitdagingen kwam er een diepgang die ik niet had verwacht. Ik heb er veel aan gehad en vond het erg de moeite waard.

    – Maud N. –

  • Tijdens het Over Bruggen project heb ik met Meera samen gewerkt toen ze een schrijfworkshop gaf aan een groep van 10 studenten, afkomstig van verschillende opleidingsniveaus (MBO, HBO en WO). Meera wist op een hele prettige manier ruimte te creëren binnen de groep en sprak alle studenten aan: voor iedere student was er een podium. Doordat Meera goed aanvoelde wat de behoefte was van de groep en hoe er een veilige sfeer gecreëerd kon worden kwamen er prachtige en soms ook ontroerende verhalen naar voren. Al met al was de workshop die zij had gegeven meer dan geslaagd!

    – Lieveke Heijn –

  • ’De workshop Eenzaamheid was indringend en vrij openhartig. De presentatie in sketch vorm sprak de aanwezigen aan en het actief betrekken van de bezoekers zagen enkelen als een uitdaging. Weer anderen waren openhartig en begonnen gelijk over zichzelf te praten. Wat goed aan Meera was is dat zij ook met de deelnemers gesproken heeft die niet durfde te spreken in het openbaar. Zo konden ze toch nog iets over hun zelf vertellen. Tenslotte vond iedereen het prachtig dat een jong Hindustaans meisje het heeft aangedurfd om over onderwerpen te praten, waarover we liever niets zeggen en deze toch bespreekbaar te maken.

    – Ram Soekhlal –

Social media