Anne’s Story

“Op 19-jarige leeftijd kreeg ik via mijn opleiding de kans om stage te lopen op Curaçao, waar ik de vader van mijn kind ontmoette. Het eiland heeft een ontzettend grote bijdrage geleverd aan het vinden van mijzelf en mijn vrijheid als vrouw. Hoewel dit door een flink harde levensles pas uit de verf heeft mogen komen.

Van huis uit had ik altijd mee gekregen dat ik op financieel gebied nooit afhankelijk moest zijn van een man en dat is één van de beste boodschappen die mijn moeder mij ooit mee heeft kunnen geven en hoewel ik er hard voor heb moeten werken is het me het allemaal waard geweest. Ik heb een goede opleiding genoten, heb een ontzettend leuke baan en een ontzettend lief kind waar ik veel kracht uit put en elke dag weer opnieuw mijn best voor doe. Na de moeizame relatie met de vader van mijn kind, kwam ik er pas achter hoe belangrijk het is dat je blijvend de keuze maakt om (financieel) onafhankelijk te zijn en blijvend de keuzes maakt om jezelf als vrouw voor op te zetten en hierin de keuzes te maken die van belang zijn voor jezelf (en kind). De weg naar vrijheid was voor mij geen makkelijke weg. Ik heb harde lessen moeten leren alvorens ik mij compleet vrij kon voelen als vrouw en wereldburger.
Ik kan nu zeggen dat ik trots ben op mezelf als alleenstaande moeder, mijn carrière en de (keuze-) vrijheid die ik heb als vrouw.”


Anne

  • Dit verhaal is een onderdeel van de fotoserie #vrijheidisvoormij.

Social media

© Stage & Stories